Chiptidtagning – Tidtagning med chip

Vi samlar våra chiplopp på vår separata resultatsida

För att kunna erbjuda snabba direktresultat med publicering så fort deltagaren passerat mållinjen använder vi Rece Result resultatservice. Vi har samlat våra lopp på vår separata resultatsida här. Där kan du enkelt leta fram resultaten från de lopp där vi använt RaceResult.

Vi har bytt system till Race Result!

Till säsongen för 2019 har vi bytt chip-system från ett amerikanskt till tyska Race Result i stället. Det ger bland annat större säkerhet i avläsningarna och ett stabilare system i stort.

Vi har nu också möjlighet till mellantider eller t.ex. en ”förvarning” som läser av löparna en bit före mål så att t.ex. speakern ser vem som är på väg in.

Det är samma system som används vid många stora maratonlopp som t.ex. New York marathon.

Vi har även större möjligheter att anpassa systemet till svenska förutsättningar och slipper det i många hänseenden ganska trögjobbade amerikanska tänket.

Start och mål - TorshällamilenTidtagning med hjälp av chip, s.k. chiptidtagning eller transponder, innebär att den tävlande har ett chip placerat någonstans på kroppen. Det kan vara i form av ett band runt vristen, i nummerlappen eller på skon. Chippet läses av vid målgång med hjälp av antenner som sammanställer de olika resultatlistorna.

Med hjälp av detta kan vi ta hand om tidtagningen på löplopp, open water simning, triathlon, cykel, skidor mm. Vi har valt att använda chip med s.k. UHF-teknik vilket borgar för en exakt och säker avläsning.

Nummerlappar

Som komplement till tidtagningen kan vi naturligtvis leverera nummerlappar till loppen. Förutom enkla standardnummerlappar med bara sifferserier kan vi även leverera nummerlappar med egen design så t.ex. sponsorer får ett tydligt exponeringsutrymme.

Intresserad?

Är du intresserad och vill ha hjälp med denna typ av tidtagning? Hör av dig till Anders!