Teknikutveckling

Utrustning

Förutom Swiss Timings (f.d. Omega) tävlingsutrustning har vi en del egenutvecklade enheter som underlättar genomförandet av tävlingarna. Är du intresserad att själv använda dessa enheter till er utrustning? Hör av dig till oss för mer information!

Södertälje Simsällskap köpte trafikljus och tangentbord lagom till Nordiska juniormästerskapen 2008. Ulf Olsson säger:
Det funkade jättebra på NJM. Vi hade stor nytta av trafikljuset! Samtidigt passade vi på att lära upp nya funkisar på Aresen med det nya tangentbordet. Det gick som en dans.

TimeLight – Trafikljuset som hjälper tävlingsledaren!

Trafikljuset som hjälper tävlingsledaren.

Trafikljuset hjälper tävlingsledaren och startern att snabbt få nästa heat i vattnet.

Under pågående lopp lyser rött sken.
När loppet är färdigt och sekretariatet är klart för start så tänds automatiskt grön ljus.
Om något problem uppstår i sekretariatet eller med utrustningen kan gult ljus tändas. Tävlingsledaren kan då t.ex. kalla upp simmare som väntar på hängande start.

De flesta tävlingsledare som har lärt sig att ta en titt på trafikljuset i stället för att vänta på klartecken från operatörerna upplever det som ett mycket smidigt sätt att arbeta, tävlingen flyter helt enkelt bättre.

ARES tangentbord

Ares-tangentbordet snabbar upp hanteringen i sekretariatet.

Tangentbordet används tillsammans med ARES. Med hjälp av detta kan man mycket snabbt hantera t.ex. nytt heat eller hämta upp backupptider.

Tillsammans med trafikljuset får vi ett mycket snabbt flöde på tävlingarna och kombinerar man det med hängande start så går det löpande att få ca två sekunder från sista målgång till ”klar för start” eller ”Grönt ljus”, trots att man använder både ARES och tex OSM6 som backup.

Vi har använt detta sedan 2006 och har blivit riktigt bortskämda, det är mycket smidigt.  Tangentbordet finns nu i en uppdaterad version.