Installationsproblem

NUSS Diplom – Installationsproblem?

Vissa har upplevt problem vid installationen av programmet. De problem vi sett kan härledas till versionsproblem med Microsofts olika uppdateringar av Windows.

Felmeddelandet: Setup cannot continue…

Installationsproblem som kan uppstå vid installation av NUSS Diplom.

Detta fel kan i vissa fall uppstå om Windows innehåller en fil vid namn ”Oleaut32.dll” som har ett verisonnummer tidigare än 2.20.0000. Normalt sett skall den filen då bytas ut när du klickar ”OK” i dialogrutan du ser här ovan.

Du kan läsa mer om detta problem på Microsofts hemsida: http://support.microsoft.com/kb/174135, texten är på engelska.

Tyvärr finns det tillfällen när detta inte hjälper vilket kan bero på en del olika orsaker. Det kan hjälpa med något av följande:

  • Flera Anti-Virus program på marknaden kan skapa detta problem. Stäng därför av alla Anti-virus program på datorn under installationen. Kör sedan installationen igen. Glöm inte att aktivera ditt anti-virus program sedan.
  • Uppdatera filen Oleaut32.dll manuellt. Här kan du ladda ner en för Windows XP eller en för zipWindows Vista.
    Börja med att leta upp den du har på datorn, den skall normalt finnas i katalogen c:\windows\system32\. Döp om den till ”oleaut32-old.dll”. Öppna sedan filen du laddade ner med länken ovan och spar den nya filen på samma plats som din gamla.
    Starta sedan om datorn, därefter bör det gå att installera programmet.
  • Det kan finnas skadade filer sedan tidigare avbrutna installationer. Kontrollera i katalogen c:\windows om du har en fil som heter ”Setup1.exe”, radera den i så fall. Det kan även finnas filer som har ändelsen .CAB, även dessa kan du radera.

Du kan läsa mer om detta på Microsofts hemsida: http://support.microsoft.com/kb/191096/en-us