FrågaFler och fler undrar över LiveTiming, vad är det och hur fungerar det?

SvarMed hjälp av LiveTiming kan alla som inte finns på plats vid bassängen följa tävlingen hemma vid datorn. Förutom tidtagningen för aktuellt heat, visas även Start- och Resultatlistor. Allt visas med ett par sekunders fördröjning.

Det enda som krävs för att vi ska kunna erbjuda LiveTiming är att det finns en internetförbindelse av något slag. Det fungerar bäst med en bredbandsanslutning, men det går även att använda en vanlig telefonlinje eller till och med en mobil-uppkoppling.
Oavsett anslutningstyp måste linjen vara tillgänglig under hela tävlingen. Används en telefonlinje måste badet kontaktas innan för att komma överens om att linjen kan användas. Risken är annars att vi blir stående utan telelinje när tex badvakten ska ringa ett vanligt samtal.

Om en mobil-uppkoppling skall användas gäller det att mottagningen är fullgod så vi inte får en massa avbrott under tävlingen. Vi har använt mobilen vid flera tävlingar och det fungerar i praktiken helt utan problem.

Förutom ovanstående begränsningar gällande anslutningarna så sköter vi allt som krävs. Vi tycker att om möjligheten finns så ska LiveTiming alltid användas som en service till de som inte har möjlighet att närvara.

För LiveTimingen tillkommer för närvarande en mindre kostnad som debiteras klubben av IC Control. För de som har underhållsavtal hos IC control är kostnaden just nu 500kr. 
Läs mer om LiveTiming på IC controls hemsida: www.livetiming.com eller www.simgrodan.com.