Chiptidtagning – Tidtagning med chip

Nytt för 2019!

Till säsongen för 2019 har vi bytt chip-system från ett amerikanskt till ett tyskt system i stället. Det ger bland annat större säkerhet i avläsningarna och ett stabilare system i stort.

Det är samma system som används vid många stora maratonlopp som t.ex. New York marathon.

Vi har även större möjligheter att anpassa systemet till svenska förutsättningar och slipper det i många hänseenden ganska trögjobbade amerikanska tänket.

Start och mål - TorshällamilenTidtagning med hjälp av chip, s.k. chiptidtagning eller transponder, innebär att den tävlande har ett chip placerat någonstans på kroppen. Det kan vara i form av ett band runt vristen, i nummerlappen eller på skon. Chippet läses av vid målgång med hjälp av antenner som sammanställer de olika resultatlistorna.

Med hjälp av detta kan vi ta hand om tidtagningen på löplopp, open water simning, triathlon, cykel, skidor mm. Vi har valt att använda chip med s.k. UHF-teknik vilket borgar för en exakt och säker avläsning.

Nummerlappar

Som komplement till tidtagningen kan vi naturligtvis leverera nummerlappar till loppen. Förutom enkla standardnummerlappar med bara sifferserier kan vi även leverera nummerlappar med egen design så t.ex. sponsorer får ett tydligt exponeringsutrymme.

Intresserad?

Är du intresserad och vill ha hjälp med denna typ av tidtagning? Hör av dig till Anders!