TV-sändning

Nu är vi tillbaka med TV-sändningarna!

Under Corona-året 2021 har vi satsat på nytt vad gäller sändning av ljud och bild på internet.

Vi har investerat i nya kameror, datorer, videomixer och grafikgenerator. Nu kan vi generera samma grafik som t.ex. används vid vanliga TV-sändningar. Mixern ger oss möjlighet att använda upp till 4 kameror att växla mellan.

Vi kan sända via vår egen Facebooksida (www.facebook.com/tidtagning/), vår Youtube-kanal eller via SuperLive. Detta följer Svenska Simförbundets regel 222.

För att detta ska fungera smärtfritt behövs en stabil internetuppkoppling på tävlingsplatsen som bör vara trådbunden, trådlösa lösningar har en tendens att trassla…

Vill du att vi sänder tävlingen på internet? Säg till vid bokningen så löser det sig.

Vill du att vi sänder tävlingar även om vi inte sköter tidtagningen? Självklart fixar vi även det! Hör av er till oss på info@tidtagning.se.

Intresserad av att synas i sändningarna med reklam?  Hör av er till oss på info@tidtagning.se.

Hur det började:
Simtävlingar med bild och ljud!

En resultatsida med vår egenutvecklade grafikmotor.

Under 2012 började vi sända vissa tävlingar med bild och ljud på internet. Vi har egen grafikmotor utvecklad för Västerås Tidtagning som automatiskt ger alla grafik i bilden med namn, tider och resultatlistor mm.

Tanken med dessa sändningar är att du som besökare ska kunna titta på tävlingen hemma och följa den med både ljud och bild.

För att kunna erbjuda tävlingsgrafik i sändningarna har vi utvecklat en egen grafikmotor.

Första försöket att sända live var på Vårsimiaden i Strängnäs 2010.
Försöken i Strängnäs gick riktigt bra, så bra faktiskt att vår server inte stod pall utan gav upp under lunchpausen…
Det gav dock blodad tand och kommer göra att vi fortsätter med Internet-TV.

Testerna vi gjorde tidigare visade att det är tekniskt möjligt att sända direktsänd Internet-TV via mobilnätet. Däremot blir bildkvalitén kraftigt lidande. För att kunna leverera godtagbar bildkvalité krävs i praktiken en fast internetuppkoppling vilket även ger en ökad stabilitet.

Efter 118 livesändningar och över 36.000 tittare bytte vi i September 2013 leverantör till en svensk leverantör där vi kunde erbjuda mycket mer, bland annat klart bättre bildkvalitet. Tyvärr växte dom snabbtoch blev för stora och dyra för att vi skulle kunna fortsätta. Sånt är livet!