TV-sändning

Tyvärr gör vi ett uppehåll med sändningarna

Vi är tyvärr tvungna att avbryta satsningen på TV-sändningar på Internet. ”Alla” tycker att ”allt” ska vara gratis på Internet men tyvärr är verkligheten en annan. Våra utgifter överstiger vida de små inkomster som vi har lyckats få in på TV-sändningarna och  leverantören av uppkopplingen har genomfört en mycket kraftig höjning av kostnaderna vilket omöjliggör en vidare satsning i dagsläget.

Om du är intresserad av att se en fortsättning av TV-sändningarna och har möjlighet att sponsra oss i en sådan satsning så är du välkommen att höra av dig till oss på info@tidtagning.se. All utrustning finns ännu kvar, bland annat kameror, mycket kraftfulla redigeringsdatorer mm.

Simtävlingar med bild och ljud!

En resultatsida med vår egenutvecklade grafikmotor.

Under 2012 började vi sända vissa tävlingar med bild och ljud på internet. Vi har egen grafikmotor utvecklad för Västerås Tidtagning som automatiskt ger alla grafik i bilden med namn, tider och resultatlistor mm.

Tanken med dessa sändningar är att du som besökare ska kunna titta på tävlingen hemma och följa den med både ljud och bild.

För att kunna erbjuda tävlingsgrafik i sändningarna har vi utvecklat en egen grafikmotor.

Första försöket att sända live var på Vårsimiaden i Strängnäs 2010.
Försöken i Strängnäs gick riktigt bra, så bra faktiskt att vår server inte stod pall utan gav upp under lunchpausen…
Det gav dock blodad tand och kommer göra att vi fortsätter med Internet-TV.

Testerna vi gjorde tidigare visade att det är tekniskt möjligt att sända direktsänd Internet-TV via mobilnätet. Däremot blir bildkvalitén kraftigt lidande. För att kunna leverera godtagbar bildkvalité krävs i praktiken en fast internetuppkoppling vilket även ger en ökad stabilitet.

Du når vår TV-sajt här: http://live.tidtagning.se
Här kan du se våra tidigare avsnitt.

Vill du att vi sänder tävlingar även om vi inte sköter tidtagningen? Självklart fixar vi även det! Hör av er till oss på info@tidtagning.se.

Intresserad av att synas i sändningarna med reklam?  Hör av er till oss på info@tidtagning.se.

Efter 118 livesändningar och över 36.000 tittare bytte vi i September 2013 leverantör till en svensk leverantör där vi kunde erbjuda mycket mer, bland annat klart bättre bildkvalitet. Tyvärr växte dom och blev för stora och dyra för att vi skulle kunna fortsätta. Sånt är livet!